Hindistan Cevizi Mucizesi !

Hindistan Cevizi Mucizesi !

“Pastaların, sütlü tatlıların lezzetine lezzet katmak için kullandığımız ama son zamanlarda ‘Survivor yarışmacılarının da en temel yiyeceği olarak ekranlara çıkan, meyvesi yenebilen bir palmiye türüdür Hindistan cevizi.” Aynı zamanda, “Besleyici, güçlendirici bir besin kaynağıdır. Yüksek miktarda sindirimi kolay yağ barındırı. Bu yağ fiziksel ve kimyasal özelliği açısından tereyağı ile çok benzerlik gösterir.”

 

Hindistan cevizi tropik alanlarda yetişen bir ağacın meyvesi olduğundan özellikle bu alanlarda yaşayan kişilerin beslenme alanlarında farklı şekilleriyle kullanım alanı bulmuştur. Diğer meyve türlerinden farklı olarak içerisinde yüksek miktarda su barındırır. Suyunun içilebilmesi için olgunlaşmadan hasat edilmesi gereklidir. Fakat olgunlaştığı zamanda bir miktar su barındırır ve tohum olarak da faydalanılabilir. Kurutulan etli kısmına copra ismi verilir. Copradan çıkarılan yağ ve süt kızartma ve pişirmelerde kullanılır. Sabun ve kozmetik alanlarında da yağının kullanımı oldukça yaygındır.

Hindistan cevizinin içerisinde bulunan -sütü de dediğimiz- berrak su içilebilir bir sudur. Mobilya ve dekorasyon amaçlı kabukları ve yaprakları kullanılabilir. Ayrıca birçok toplumda dinsel ve kültürel itemdir.

Şimdiye kadar sadece tatlı türlerinde toz halini bildiğimiz Hindistan cevizinin yağ halide hayatımıza yakın zamanda girmeye başladı. Fakat Hindistan cevizinin yağı tropik kesimlerde yaşayan toplumlar tarafından çok uzun yıllardır yemeklik yağ için kullanılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar bu toplulukların -hcy’nin çok az kullanıldığı- Batı toplumlarına göre daha sağlıklı yaşadıklarını ve modern çağımızın hastalıklarına neredeyse hiç yakalanmadıklarını göstermektedir.

Hindistan Cevizi Yağının Sağlık İçin Faydaları Şu Şekildedir;

 

– Bitkisel doymuş bir yağ biçiminde vücutta depolanmadığından dolayı kolayca enerjiye dönüşür.
– Grip, hepatit, kızamık, herpes benzeri rahatsızlıklara sebep olan virüsleri öldürmektedir.
– Kemik erimesine karşı koruyucu etkisi vardır.
– Ülser, boğaz ve idrar yolu rahatsızlıkları; diş eti hastalığına ve diş çürümesine yol açan bakterilerle savaşır.
– Vücuttaki iltihaplanma oranını düşürür.
– Erken yaşlanmaya sebep olan zararlı serbest radikallere karşı vücudu korucu etkisi vardır.
– Tiroid fonksiyonlarını destekler.
– Sindirim ve bağırsak hareketlerini düzenler.
– Bağışıklık sistemini destekler. Anne sütü içerisinde bulunan lauric asit Hindistan cevizinde de bulunmaktadır.
– Vücudu göğüs, kolon ve diğer kanser türlerine karşı koruyucu etkisi vardır.
– Kolesterolü düzene katarak kalp rahatsızlıkları riskini düşürür.
– Böbrek taşlarını eritmeye faydası vardır.
– Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı destekler.
– kimi bitkisel yağlar ısıtıldığı zaman zararlı hale dönüşebilirken Hindistan cevizi yağı sağlıklı formunu kaybetmemektedir.
– Cildin doğal kimyasal dengesini korur.
– Cildi yumuşatarak kurumasını engeller.
– Ultraviyole ışınlarından cildin korunmasını sağlar.
– Cilt enfeksiyonları, mantar, sedef ve egzamaya karşı vücudu korur.
– Cilt kırışıklıklarını, sarkmaları ve lekeleri giderir.
– Saçların sağlıklı görünmesine fayda sağlar.
– Kepeğin önler.
– Magnezyum ve kalsiyum emilimini sağlayarak sağlıklı diş ve kemik gelişimine yardımcı olur.
– Son araştırmalarda sürekli kullanıldığı zamanlarda Alzheimer rahatsızlığına iyi geldiğini göstermektedir.

En İyi Hindistan Cevizi Yağı Hangisidir? Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Seçilir?

 

Zamanımızda Hindistan cevizi yağının farklı üretim şekilleri vardır. Yapacağımız yağ seçimini ihtiyacımıza göre yapmalıyız. Hindistan cevizi yağı doğası gereğince rafine bir haldedir. Bundan dolayı bu yağ ağaçta yetişmez! Tüm Hindistan cevizi yağları Hindistan cevizi meyvesinin tamamından çıkarılır. Rafine edilmemiş bir Hindistan cevizi yağı taze olarak toplanmış meyvesinin etli bölümlerinde bulunmaktadır. Ancak bu şekilde tüketilebilir.

Marketlerde en sık karşılaştığımız şekli ile Hindistan cevizi yağları;

Sıvı Hindistan Cevizi Yağı

Sıvı şekli ile kullanıma piyasaya yeni sürülmüştür. Bu şekilde buzdolabında da muhafaza edilebilmektedir. Yemeklik yağ kullanımında yeni bir tür olabilir ancak yeni değildir! Aslına n-bakarsanız lauric asidin çıkarıldığı parçalanmış hcy’dir. MCT yağı olarak da tanınmaktadı. Son zamanlarda yemeklerde kullanılmaya başlanan bu rafine yağ eskiden vücut bakımı ürünlerinde kullanılmaktaydı. Hcy’den çıkarılan lauric asit güçlü bir antimikrobiyal maddedir ve endüstride koruyucu olarak çok fazla kullanım şekli bulmuştur.

Katı Hindistan Cevizi Yağı

“Virgin” olarak adlandırılan ve raflarda bu şekilde gördüğümüz bu yağ taze Hindistan cevizinden çıkarılmaktadır, copra’dan değil. Bu yöntemde ilk olarak süt çıkarılır ve daha sonra da yağ ayrıştırılır. “Extra Virgin” adıyla gördüğünüz şekli ise bir pazarlama terimidir ve “Virgin” halinden herhangi bir değişik tarafı bulunmamaktadır. Virgin Hcy seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu copra’dan elde edilip edilmediğidir! Eğer ki copra’dan elde edilmişse bu kesinlikle Virgin Hcy değildir, endüstriyel rafine işlemi görmüştür. Kısaca, Virgin Hcy ile Extra Virgin Hcy arasında bir fark yoktur! Bu tamamen ticari bir aldatmacadır!

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ