Ihlamuru Doğru Tüketmenin 5 Kuralı

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı etki sağlayan, vücut direncini yükselterek tedaviye olumlu faydası bulunan, öksürüğü giderip göğsü yumuşatan, iltihap kesici etkisi bulunan, terleten, idrar söktüren, strese karşı sinirleri yumuşatan hatta bağırsak kurdunun düşürülmesine ve bağırsak ağrılarının giderilmesine ıhlamur mis gibi kendine has kokusuyla sağlık sunuyor. Fakat pek çoğumuz ıhlamuru doğru ve düzgün demlemeyi bilmiyoruz. Bu sebeple de yararlarından en yüksek seviyede yararlanamıyoruz. Kadın Ne Der okurları için ıhlamuru doğru tüketmenin 5 altın kuralını yazıyoruz…

1. Dakikalarca Kaynatmayın

Ihlamuru demleme süresi oldukça önemlidir. Uzun zaman kaynatılıp içilen ıhlamurun rengi ve kokusu biraz daha güzel gelse de içindeki faydalı maddeleri her yeni kaynatma esnasında azalarak kayboşuyor ve toksik etki yaratıyor.

 

2. 7-8 Dakika Demlemek Yeterli

Hem ruhumuzu hem bedeninizi ısıtan bu mis kokulu bitkinin bir tutamını kaynar suya ekleyin ve kısık ateşte en çok 7 ile 8 dakika arası demleyin.

 

3. Tekrar Tekrar İçmeyin

Eskiden hangimiz yapmadık ki ocağın üstünde bir çok kez üzerine su eklenerek gün boyu içilen ıhlamuru. Ninelerimiz, dedelerimizden kalma bu öğretiye artık son vermek gerekiyor. Mutlaka demlenen ıhlamuru tekrar tekrar üzerine su ekleyerek tüketmeyin. Çünkü hiçbir faydası olmayacaktır.

 

4. Açık Ihlamuru Yıkayın

Pazardan, aktardan veya açık satılan ıhlamurlardan aldığınız zaman üzerinde toz olabilir. Bu sebeple avucunuzun içerisine sıkıca alarak ince büyük bir süzgeç yardımıyla ve sudan geçirerek tozlarını temizleyebilirsiniz.

 

5. Şeker Koymayın

Ihlamuru içerken içerisine kesinlikle şeker katmayın. Rafine şekerin son derece zararlıdır. En iyi yararı alabilmek için saf olarak tüketmek lazım. Şekerin başlı başına zararlı olduğu bilinirken, bir de gün içinde içilecek birkaç bardak ıhlamura eklenmesi fayda yerine zarar verecektir.