Çörek Otu, Kefir Ve Ekinezya Şifası

çörek otu kefir ekinezya

Çörek otu, kefir, ekinezya üçlüsü ile her türlü mikroba karşı vücudunuzda bir kalkan oluşturabilirsiniz. Bu muhteşem üçlü sayesinde gribe, nezleye, soğuk algınlığına artık yakalanmayacaksınız.

 

Çörek otu, kefir ve ekinezyadan oluşun şifa kaynağı üçlü, sizi hastalıklara karşı koruyan bir kalkan görevi görmektedir. Vücut sağlığı için önemli olan hastalıklara yakalanmadan önlem almaktır. Önlem almadan geçirilen bir hastalık sizi diğer durumlardan daha çok zorlayacaktır. Bu nedenle hasta olmadan önce vücut direncimizi arttırarak, hastalık süreçlerini daha kolay atlatabiliriz. Çörek otu, kefir ve ekinezya size gereken vücut direncini sağlayacaktır.

 

Vücudun Savunma Sistemini Kuvvetlendirmek Mikroplara Karşı Oldukça Önemlidir

Her insan gün içerisinde farkında olmadan pek çok virüsle karşı karşıya kalmaktadır. Vücut bu virüslere karşı direnç göstererek kendini korumaktadır. Vücut direncinde görülen çeşitlilik, her insanda farklılık göstermektedir. Vücut savunma sistemi zayıf olanlar bu virüslerden daha fazla etkilenerek hastalık dönemlerini zor atlatmaktadırlar. Hatta kimi insanlarda bu süre grip döneminde bir haftayı bile bulmaktadır. Vücut direnci kuvvetli olanlar hastalık dönemlerini daha rahat ve kısa sürede atlatmaktadırlar. Tüm bu sebeplerden dolayı, yapacağınız takviyelerle vücut direncini arttırmak, bilhassa hastalık dönemleri için oldukça önemli bir konudur.

 

Ekinezya Ve Çörek Otu

Vücut direncinizi arttırmak için, ekinezyayı çay yada benzeri şekilde hazırlayarak tüketebilirsiniz. Özellikle kış dönemlerinde gribe yakalanmamak, diğer zamanlarda ise vücut direncini arttırmak için kefirin takviyesi olarak ekinezya ve kefir tüketmek oldukça önemlidir. Tüm bunların yanında üst solunum yollarınızı nemli tutmak ve iyi bir dinlemede gerekmektedir.

 

Kefirin Etkisinden Faydalanın

Kefir vücut direncini arttırmak adına tüketilmesi gereken önemli besinlerden biridir. Vücut direncini arttıran besinleri, doğru beslenme listenizde daima ilk sıralarda tutmalısınız. Her türlü hastalığa karşı, özellikle çocuklarda ve yaşlılarda kefir tüketmek oldukça etkili bir seçimdir. Kefir tüketirken de dikkatli olunmalıdır. Kefir mayasıyla mayalanmış ve doğal sütten yapılan kefirleri tüketmeye özen gösteriniz.

 

Hijyene Önem Verin

Hijyen konuşa dikkat etmek, hastalık dönemlerinde daha fazla bir öneme sahip olmaktadır. Bu konuya abartıya kaçmadan, yeteri kadar dikkat etmeniz sizin için yeterli olacaktır. Hijyen hastası olmamakta önemli bir konudur.